Asunto Oy Helsingin Huvitus

Huvitus on kolmikerroksinen, puurakenteinen kaupunkirivitalo, jonka asunnot ovat omakotimaisia, itsenäisiä yksiköitä. Kohde on kaupunkimainen vaihtoehto perinteisille omakotitaloille.

Rakennuspaikka on hiekkapohjainen mäntyrinne, jossa kadun ja pihan väliin muodostuu kerroksen tasoero. Talot sijaitsevat tonttien pohjoisreunalla Omenamäenkadun kaarevaa linjaa noudattaen.

Kadun puolelta asunnot ovat kolmikerroksisia ja pihan puolelta kaksikerroksisia. Etelään suuntautuvia pihoja rajaa asuntokohtainen saunarakennus.

Rakennukset ovat puurunkoisia ja maata vasten rajautuva pohjakerros on betonirakenteinen. Rakennus on toteutettu elementtirakenteisena. Ylempi välipohja sekä yläpohja ovat puuta ja loivassa pulpettikatossa on huopakate. Välipohjien kertopuinen ripalaatasto on jätetty näkyviin luomaan puurakennuksen tunnelmaa.

Ulkoverhous on 28 mm pystylautaa tummalla tervamaalilla käsiteltynä. Vaakapaneelit on käsitelty vaalealla tervamaalilla. Parvekkeet sekä ikkunoiden ja ovien tehosteosat ovat punaista laminaattia.

Pihat aukeavat etelän suuntaan. Ne ovat tasaisia, jolloin niitä on helppo käyttää ja muunnella asukkaan mieltymysten mukaan. Sisäänkäynti kadulta on esteetön ja pohjakerroksessa on huomioitu pyörätuolimitoitus. Suoraan portaaseen voidaan asentaa kaidehissi.

Asuntojen pinta-ala on 144 m², jonka lisänä ovat pihan saunarakennus sekä pohjakerroksen varasto ja autotalli. Keittiön yhteydessä on pihaan liittyvä, lämmittämätön viherhuone. Tonttitehokkuus on 0,60 ja kaavan sallimien lisätilojen kanssa 0,92.

Lyhyesti
Sijainti: 
Helsinki, Vuosaari
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Helsingin asuntotuotantotoimisto
Koko: 
1 986 m², 2 5 66 brm², volume 7 950 m³
Rakennesuunnittelu: 
Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy
Urakoitsija: 
Skanska Talonrakennus Oy