Päiväkoti Tillinmäki

Tillinmäen päiväkodin luonne syntyy suljetun, suurpiirteisen ulkohahmon ja lämpimän, pienimittakaavaisen sisäpihan välisestä jännitteestä. Tillinmäen päiväkodin pihatilat ovat kaksijakoiset; ulkona voi leikkiä joko vapaassa luonnossa tai suojaisella sisäpihalla. Pihasuunnitelma sitoo ulkotilat kokonaisuudeksi. Salin ja eteisten väleistä toisiinsa liittyville piha- ja aulatiloille syntyy samankaltainen vuorovaikutus.

 Sisäpihan suojassa paljastuu pihan ja aulan pienimittakaavainen tilaleikki – leikkipaikat lomittuvat toisiinsa sisällä ja ulkona. Pihan puolella materiaalina on lämpökäsitelty puu. Sitä käytetään seinissä, katoksissa ja katoksen alla myös sisäänkäyntiterassissa. Piha suljetaan illalla suurilla liukuporteilla.

Katujulkisivu on verhottu vihertäväksi esipatinoidulla sinkkilevyverhouksella. Julkisivuja jäsentävät ryhmähuoneiden pääikkunat. Ne on rajattu puukehyksin sinkkiseinää pehmentämään. Veistosmainen sisäänkäynti suunniteltiin kutsuvaksi, ja sen puupinnat käsiteltiin öljypohjaisella puunsuojalla.

Sisäpihan lämpökäsitellyt puupinnat on viimeistelty helposti huollettavalla öljykäsittelyllä, johon on lisätty UV-suoja. Katokset suojaavat sisäpihan puuosia, koska pintojen ei haluta harmaantuvan.

Rakennuksessa on paikalla tehty puurunko, jota on vahvistettu teräsosilla. Väestönsuoja, ja alapohjarakenteet ovat teräsbetonia. Tillinmäen päiväkodin luonne syntyy suljetun, suurpiirteisen ulkohahmon ja lämpimän, pienimittakaavaisen sisäpihan välisestä jännitteestä. Tillinmäen päiväkodin pihatilat ovat kaksijakoiset; ulkona voi leikkiä joko vapaassa luonnossa tai suojaisella sisäpihalla. Pihasuunnitelma sitoo ulkotilat kokonaisuudeksi. Salin ja eteisten väleistä toisiinsa liittyville piha- ja aulatiloille syntyy samankaltainen vuorovaikutus.

 Sisäpihan suojassa paljastuu pihan ja aulan pienimittakaavainen tilaleikki – leikkipaikat lomittuvat toisiinsa sisällä ja ulkona. Pihan puolella materiaalina on lämpökäsitelty puu. Sitä käytetään seinissä, katoksissa ja katoksen alla myös sisäänkäyntiterassissa. Piha suljetaan illalla suurilla liukuporteilla.

Katujulkisivu on verhottu vihertäväksi esipatinoidulla sinkkilevyverhouksella. Julkisivuja jäsentävät ryhmähuoneiden pääikkunat. Ne on rajattu puukehyksin sinkkiseinää pehmentämään. Veistosmainen sisäänkäynti suunniteltiin kutsuvaksi, ja sen puupinnat käsiteltiin öljypohjaisella puunsuojalla.

Sisäpihan lämpökäsitellyt puupinnat on viimeistelty helposti huollettavalla öljykäsittelyllä, johon on lisätty UV-suoja. Katokset suojaavat sisäpihan puuosia, koska pintojen ei haluta harmaantuvan.

Rakennuksessa on paikalla tehty puurunko, jota on vahvistettu teräsosilla. Väestönsuoja, ja alapohjarakenteet ovat teräsbetonia.

Lyhyesti
Sijainti: 
Espoo
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Espoon tilakeskus liikelaitos
Koko: 
1285 m2
Urakoitsija: 
Rakennuskartio oy